Armband som kan störa ut smarta högtalare, en kommande hit?

Hade du kunnat tänka dig att använda ett armband i vardagen enbart för att undvika att bli avlyssnad? Det kan hur som helst snart vara verklighet när riskerna blir allt högre.

Det är ingen hemlighet att smarta högtalare samlar in ljud och tar upp konversationer när vi “inte vet om det”. Det finns flera fall och exempel där det har visat sig vara sant och oron har växt allt större i framförallt USA där Google Home och Alexa är betydligt vanligare. Närmare 25% av befolkningen har en smart högtalare hemma.

Armband kan störa ut upptagningen

Ett par professorer på universitetet i Chicago har tagit fram en ny prototyp som ska kunna störa ut smarta högtalare och andra produkter som kan ta upp ljud. Armbandet innehåller 24 små högtalare som tillsammans avger ultraljudssignaler som mikrofoner snappar upp och som överröstar allt annat ljud i närheten, vilket gör att du kan hålla ditt samtal privat i framtiden.

Det är inte bara smarta högtalare som stått i fokus, även mobiler och andra produkter tros “övervaka” oss i det tysta. Vilket antagligen även Samsungs telefoner gör. Hur många gånger har du inte pratat om något som sedan ett kort tag efter poppat upp som reklam i din smartphone..?

Armbandet på bilden är en prototyp och väntas vara både mindre klumpigt och betydligt mer användarvänligt än den stora “saken” vi ser på bilden. Idén är såklart klockren och det ligger rätt i tiden, frågan är dock om det är just ett armband som kommer var aktuellt eller om slutprodukten kan komma i någon annan mer attraktiv form?

Foto: Hackster.io