Qvik erbjuder powerbanks på stan – liknas med “Voi”

Konceptet bygger på desamma som Voi, men troligtvis kommer Qvik inte behöva skapa samma heta debatt med sina powerbanks.

Ett av vår tids stora i-landsproblem ska nu Qvik ge sig på att lösa

Överdrivet kan tyckas men hur ofta har det inte hänt att du står där med 3% av mobilbatteriet kvar när du aldrig har haft ett så stort behov av din mobil?

Tekniken är enkel och påminner som sagt om Voi. Allt du behöver göra är att ladda ner appen och slå ett öga på kartan som visar vart du hittar närmaste station för laddare. I appen ser du bland annat om stationen är öppen och hur många powerbanks som finns inne. När du är klar så lämnar du bara tillbaka laddaren på valfri station igen. Enklare kan det inte bli.

Priset ligger på nätta 2:- för att låsa upp och sedan 4:- i halvtimmen, max 32:-/dygn. Ingen omöjlig summa när paniken faller på.

Finns redan på ett 50-tal platser

Konceptet är inte helt nytt. Det finns redan idag flera pubar, bland annat O’learys, som erbjuder laddskåp där du kan låsa in mobilen och låta den ladda medans du avnjuter din öl i lugn och ro ute i allmänheten. Skillnaden här är att du lånar en powerbank och kan röra dig fritt under den tiden du behöver den.

Idag går det att hitta Qvik’s stationer på ett 50-tal platser såsom universitetet, barer och hotell runt om i Stockholm. Men målet är att möjliggöra utlämning på det femdubbla antalet platser inom en månad. Desto fler platser som görs tillgängliga desto lättare kommer det vara att anpassa dom till det vanliga livet.

Troligtvis kommer vi få se fler företag som göra samma resa fast som berör andra problem och andra teknikprylar. För kass kollektivtrafik och att folk glider runt med allmänt låg batterinivå är inte dom enda problem vi stöter på ute i vardagen.

qvik