Är det vanligt med robotdammsugare hemma idag?

Precis som smarta högtalare, digitala dörrlås och röststyrd belysning så är robotdammsugare en teknikpryl som tagit sig in i mångas hem. Jag minns när dessa lanserades och hypen inte lät vänta på sig, med all rätt. Precis som många andra uppfinningar så handlade det om att förse folket med en produkt som kunde spara in tid och energi. Men hur effektiva var dom egentligen? Och hur mycket har dom utvecklats fram tills idag?

Robotdammsugare

Är ni av det slaget som med tiden inte kunnat sluta bråka om vem som ska ta städningen idag? Eller bor du ensam och inte sköter det överhuvudtaget? Svaret på mångas problem blev en robotdammsugare, den lilla krabaten skulle lösa en av våra mer påfrestande vardagssysslor.

I startskedet minns jag att många blev besvikna. Dessa dammsugare levde inte alls upp till förväntningarna och det tog inte lång tid innan folk stängde in sina robotar för att återta städningen. Självklart skilde det på det på pris och kvalité, vissa var mer pålitliga än andra och några modeller gjorde säkert i stort sätt vad som förväntats av dom.

Men hur ser det ut idag? Jag har märkt att hypen sakta men säkert hittat tillbaka, samtidigt som företagen har fått tid att utveckla dessa under ett par år. Ta bara en titt på robotdammsugarens Rolls-Royce. Efterfrågan på en sådan produkt kommer alltid vara stor i vårat samhälle vilket gör att en “andravåg” inte alls är förvånande.

Nedan finns ett klipp som egentligen är ett produkttest men där kan man även få se hur dom fungerar rent generellt och i vilka fall en robotdammsugare är mindre effektiv. Visst ser dom ändå tillförlitliga ut? Hur många av er har en robotdammsugare hemma?