Från ett läckt klipp till Oscarsgalan – Galaxy Z Flip är här

Som en av få i min bekantskapskrets som håller hårt i min Samsung Galaxy så kan jag inte annat än att exalteras över deras nya påfund – Galaxy Z Flip. En teknikpryl med höga förhoppningar och stor potential.

Galaxy Z Flip ska leverera det Fold inte kunde

Under förra veckan läckte det ut ett klipp på det som då sas vara Samsung kommande modell. Klippet föreställde en vikbar telefon(har vi sett det förut?) i en mer användarvänlig storlek än tidigare Galaxy Fold. För ska vi vara ärliga, Samsung bör ha förlorat en och annan potentiell kund enbart på att Fold:en var otymplig.

Det tog dock inte lång tid innan Samsung själva släppte en video på Galaxy Z Flip. Det var under självaste Oscarsgalan som allmänheten för första gången fick ta del av en kort reklamfilm på 30 sekunder av telefonen där vi fick bekräftat att den läckta filmen stämde. Då spekulationerna pågått under en tid så har förväntningarna hunnit byggas upp därefter, det ska bli spännande att se resultatet.

Den yttersta målgruppen för den nya modellen ska vara unga kvinnor, vilket man kan antyda på designen som enligt rapporter ska ha hämtat inspiration från puderdosor.

Nedan finns en sneakpeak på Galaxy Z Flip, vad tycks? Vid första ögonkastet ratade jag den, men ju fler gånger jag stött på den på nätet ju mer gillar jag modellen. Kan det bli en storsäljare? låt oss hoppas att man tagit sig förbi problemen man upplevde med den böjbara skärmen på Samsung Galaxy Fold.

Under morgondagens Unpacked 2020-event förväntas Samsung släppa mer detaljer om produkten, tillgänglighet och prisbild.

Foto: letsgodigital