Vilken färg ska man välja till huset

Att gå till måleributiken och köpa färg är inte ett alternativ. Möjligen om butikspersonalen känner till huset och kan hjälpa dig rätt. Det är viktigt att veta vad som gäller innan start.

När Niklas och Birgitta köpte sitt hus i Nacka var de medvetna om att fasaden var sliten. Vad de inte visste var att färgen, som var allt annat än heltäckande, skyddar huset mot bland annat fukt. När vetskapen landade insåg de att fasaden måste få första prioritet då hösten snart var där.

De hade diskuterat färg på huset och ville ha något som stack ut. Valet föll på turkost. Det skulle bli jättefint. När de kom till färgaffären blev de uppmanade att först höra med kommunen om det behövdes bygglov för att ändra färg. Reglerna skiljer sig från kommun till kommun och ibland mellan områden. Om det inte krävs kunde det ändå vara så att grannarna måste få säga sitt i frågan.

Beslut kan ta tid

Till en början hade paret bestämt att de skulle måla huset själva. Men nu verkade det som att färgfrågan kunde ta tid. Skulle de hinna innan höstrusket kom? De vågade inte chansa utan talade med målarfirman. Några målare hade möjlighet att göra fasadmålningen. Något som gladde Niklas och Birgitta då de visste att företaget skulle göra jobbet mycket snabbare än de själva kunde klara av.

Beslutet kom och till deras stora lycka fick de måla huset turkost. Vädrets makter var även det på deras sida och snart stod huset där i all sin turkosa prakt. Läs mer om målare på denna webbsida: målareinacka.se